Waarom ik zo blij ben met ons huis en onze woonplaats

Geplaatst door Linda Min-Reijnders op

Ons huis

We wonen inmiddels al weer bijna 7 jaar in dit heerlijke huis in Castricum. Ik heb mezelf eens een paar vragen gesteld over ons huis en onze woonplaats, want hoe leuk is het wonen in dit huis in Castricum eigenlijk? 😊

Waar woon je en ben je hier geboren en getogen?

Ik woon al heeeeel lang in Castricum, dus vind eigenlijk dat ik er wel getogen ben. Ik ben geboren in Heemskerk, maar toen ik een half jaar oud was, zijn m'n ouders verhuisd naar Castricum. 
Mijn moeder komt oorspronkelijk uit Drenthe en is rond haar 15e met haar ouders en broer en zussen naar Heemskerk verhuisd, omdat mijn opa daar gestationeerd werd als politieagent. Mijn vader is een echte geboren en getogen Castricummer en ze wonen een paar straten bij ons vandaan.
Op m'n 19e ben ik gaan samenwonen met manlief in een appartement in hartje Haarlem. Ontzettend leuk, maar hoewel manlief uit de Zaanstreek komt, wilden we allebei heel graag een huisje kopen in Castricum. Nadat we een jaar in Haarlem hadden gewoond, hebben we ons eerste huisje in Castricum gekocht, waar we met heel veel plezier ruim 20 jaar gewoond hebben. We wonen nu alweer bijna 7 jaar in het huis op de foto hierboven.

Voel je je hier thuis? Waarom woon je hier (niet) graag?

Ik voel me in Castricum ontzettend thuis, mede omdat m'n ouders, m'n broer en z'n gezinnetje en m'n beste vrienden hier ook wonen. In Castricum zijn alle voorzieningen vertegenwoordigd, van restaurants tot vele kroegen, van leuke boetiekjes tot een bioscoop, je kunt hier op de bus en/of trein stappen, die je het hele land door brengen en niet te vergeten.... de duinen en het strand op fietsafstand!! Het enige wat hier eigenlijk mist is een Action.... ;-)

Strand Castricum

Wil je hier blijven wonen?

Tja, zeg nooit nooit, maar ik denk dat we Castricum en dit huis niet meer gaan verlaten... Maar mocht er in de buurt een mooi kavel voor een goeie prijs te koop komen, dan is onze grote wens om ons eigen huis te ontwerpen en te bouwen

In wat voor soort huis woon je?

We wonen in een heerlijk huis!! Het is een twee-onder-1-kap uit de jaren 50 aan een doorgaande weg met een grote garage en een in onze ogen enorme tuin. Het huis staat op een kleine 300 m2 grond, we hebben binnen maar vooral buiten zoveel meer ruimte dan in ons vorige huis!
Ons vorige huis stond aan de buitenkant van een woonwijkje met een mooie vijver voor de deur. Nu wonen we aan een vrij drukke weg, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik daar eigenlijk helemaal geen last van heb. Vind de reuring voor de deur eigenlijk wel wat hebben!

Vooral achter in de tuin komen we helemaal tot rust. Ons vorige huis was een middenwoning, waaraan we zo goed als alles aan- en verbouwd hebben. Hoewel we daar ook een heerlijk tuintje hadden, was het een postzegeltje in vergelijking met onze huidige tuin. Hier kunnen we heerlijk met vrienden zitten borrelen en kletsen zonder dat de buren mee kunnen luisteren met wat je te vertellen hebt, we hebben hier zoveel meer privacy! En een heerlijke veranda, door manlief zelf gebouwd, die inmiddels onze tweede huiskamer is geworden en waar we al heel wat gezellige uurtjes hebben doorgebracht....

Achtertuin

Wat vind je het leukst en het allerstomst aan Castricum?

Het allerleukste van Castricum vind ik de feestjes, die in niet-corona-tijd van april tot oktober maandelijks plaatsvinden in het dorp. Er staat dan een groot podium op de Dorpsstraat, waar elke keer een andere band optreedt. Dit is één keer in de maand op zondag, begint rond een uur of 4 dus ben je 's avonds ook weer een beetje op tijd thuis (meestal wel tenminste). Castricummers en oud-Castricummers van alle leeftijden komen hierop af, het is elke keer weer een grote reünie, beregezellig! 

Echt grote nadelen aan Castricum kan ik niet bedenken, maar als ik toch iets moet noemen is het het ontbreken van een Action.... ;-)

Als je mocht kiezen, in wat voor een huis en in welke plaats zou je dan willen wonen?

Eigenlijk woon ik al in het huis en in de plaats waar ik graag wil wonen.... maar als ik dan toch zou moeten kiezen, dan zou ik wel in een rietgedekt boerderijtje op de Veluwe willen wonen. Bossen en ruimte om je heen, veel minder haast en altijd een paar graden warmer dan hier aan de kust, dat lijkt me wel wat.

Maar ik ben veel te gehecht aan dit plekje, af en toe tot frustratie van manlief, die wat dat betreft veel avontuurlijker is ingesteld. Voorlopig zullen we hier nog wel wonen, maar wie weet, ooit.....

Wat is op dit moment de hotspot in Castricum?

In deze tijd van het jaar is dit absoluut één van de hippe, trendy strandtenten die in Castricum aan Zee te vinden zijn. Mijn favoriet is Club Zand, waar een heerlijke relaxte sfeer hangt en waar je super kunt eten!

Ik ben heel benieuwd naar waar jij woont. Voel jij je daar helemaal op je plek?

Liefs,
Linda 

 


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →


Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.