Herfst..... het mooiste seizoen van het jaar?

Geplaatst door Linda Min-Reijnders op

De herfst..... ik denk dat ik dit toch echt het fijnste seizoen van het jaar vind. Nu hou ik echt van alle seizoenen en vooral van de wisseling van het ene naar het andere seizoen. Als ik de kaarsjes en kleedjes zat ben, wordt het lente en kunnen we naar buiten en als ik weer gezellig binnen in het hoekje van de bank wil bivakkeren met een goed boek of een lekker haakwerk, dan staat de herfst voor de deur.

Zelf ben ik geboren in de herfst, op 17 oktober, dus misschien verklaart dat de liefde voor dit seizoen. Lekker rommelen in huis en het gezellig maken met kandelaars en plaids en kussens, in het weekend van die heerlijke stoofpotjes maken of languit op de bank een paar hoofdstukken van een spannend boek weglezen met een pot thee en chocola binnen handbereik, ik hou er van!

GEZELLIGHEID IN HUIS

Hoewel ik het hele jaar door kaarsen en kandelaars in huis (en in de tuin) heb staan, is de herfst toch de ultieme kaarslicht-tijd. Het wordt aan het eind van de middag al schemerig, dus kunnen ze lekker op tijd aangestoken worden. Neem nou deze stoere metalen kandelaars van het merk BOB, deze zijn super handig omdat je ze kunt gebruiken voor een kaars, een waxinelichtje én een stompkaars. Ideaal om met z'n tweeën bij elkaar te zetten, zodat je er elke keer weer een andere draai aan kan geven.

BOB iron T-light black leather zwart metalen kandelaar en glazen kandelaar Treasure Tube

En hoe leuk is deze glazen Treasure Tube kandelaar? Hier is-ie gevuld met bladeren, takjes en allerlei andere dingen die we vonden tijdens een van onze herfstwandelingen, maar je kunt 'm met de feestdagen natuurlijk ook vullen met kleine kerstballetjes of -lichtjes. Of met droogbloemen, met zand en schelpen die je meegenomen hebt van die heerlijke zonvakantie of met een tillandsia, mogelijkheden genoeg!

Home Society plaid Mandu Sage en The Family House planthanger hout Fenix

Kussens en plaids kun je in dit jaargetijde ook niet genoeg hebben! Dit heerlijke zachte plaid van Home Society is er in twee kleuren en is lekker betaalbaar.

Nu we weer lekker veel binnen zijn, is het ook een hele geschikte tijd om je plantjes te vertroetelen. Ik heb er inmiddels al heel veel en ik vind het niet altijd makkelijk om ze een mooi plekje te geven. Maar met deze gave bloempotten is dat verleden tijd, want deze passen precies in deze stoere houten planthanger, die je aan de muur kunt bevestigen waardoor m'n hangplanten nog beter tot hun recht komen!

NATUUR

De natuur is in deze maanden van het jaar misschien wel het mooist. Alle bladeren die langzaam bruin verkleuren, de geur van een mistig bos en niet te vergeten.... al die prachtige paddestoelen! We hebben een paar weken geleden de wandeling op landgoed Koningshof in Overveen gedaan, als je van paddestoelen houdt, moet je daar zeker een keer gaan kijken. Je vindt ze er in alle soorten en maten en ook de rode met witte stippen zijn goed vertegenwoordigd.

Paddestoelen landgoed Koningshof
Vorig weekend waren we in Bergen, de plaats waar de familie van mijn man vandaan komt. Vooral toen onze dochter nog klein was en onze hond Kaya nog leefde, waren we hier vaak te vinden. Je kunt hier echt zo heerlijk wandelen, vorige week hebben we een route van 7 km gelopen en ook hier kom je de mooiste laantjes en natuurlijk paddestoelen tegen.
Wandelen in Bergen Noord-Holland

KOKKERELLEN 

Ik hou enorm van koken en gerechten uitproberen. Wel graag van een recept, want zelf bedenken is helaas niet mijn sterkste kant. In deze tijd van het jaar vind ik het heerlijk om een stoofpotje te maken. Ik heb er al een aantal geprobeerd, maar deze van Mind Your Feed staat hoog op mijn to-cook-lijstje. Ik ben geen bierdrinker, maar ik heb al van een aantal mensen gehoord dat bier in een stoofpotje echt heerlijk is, dus deze ga ik binnenkort maken. 

Stoofpot met rundvlees en bruin bier Mind Your Feed

Wil je 'm ook uitproberen? Hier vind je het recept.

Naast koken is Pinterest ook een grote hobby van me. Hier heb ik ook een bord met de allerlekkerste recepten, neem gerust een kijkje!

Dit waren mijn herfsttips, ik heb er eigenlijk nog veel meer over boeken, podcasts, haakpatronen en gave apps voor het bewerken van je (herfst)foto's, maar die bewaar ik voor een volgende blog!

Groet,
Linda 

 

 


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →


Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.