Snel, simpel en super lekker.... 3 van mijn favoriete recepten

Geplaatst door Linda Min-Reijnders op

Naast alles wat met interieur te maken heeft, ben ik ook gek op koken en het daarbij horende lekker eten. Ik hou vooral van recepten die snel, niet te ingewikkeld en toch lekker zijn en daar heb ik er inmiddels een paar honderd van verzameld op m'n Pinterest-bord.

De afgelopen jaren hebben we ook regelmatig gebruik gemaakt van de maaltijdboxen van Hello Fresh en Marley Spoon. Super handig en je eet nog eens iets wat je zelf niet snel zou bedenken. Maar omdat ik ondertussen zoveel heerlijke recepten had verzameld, zijn we hier inmiddels mee gestopt. Eigenlijk vind ik het veel leuker om elke week een of meerdere 'eigen' gerechten uit te proberen. Het gaat wel eens mis, zo heb ik een keer na één hap een volle pan Pad Thai weggegooid, was echt niet te doen, maar over het algemeen zitten we heerlijk te smullen.

Als ik denk dat we bijna niets in huis hebben en even makkelijk wat wil bestellen, kan m'n man de koelkast en keukenkasten opentrekken en binnen no time een heerlijke maaltijd op tafel toveren. Daar ben ik helaas dus niet goed in, ik kook het liefst van een recept. Ik wil graag een paar van onze toppers delen, deze komen inmiddels regelmatig bij ons op tafel en voldoen helemaal aan mijn 'recept-eisen' snel, makkelijk en overheerlijk 😊

 Pittige paprikasoep met chorizo en feta

Deze fantastische paprikasoep met chorizo, feta en edamameboontjes is hier écht een hit. Deze maak ik meestal op zaterdag en eten we dan op zondag met wat stokbrood en smeersels, al vult deze soep ook behoorlijk. Je kunt hier ook heel makkelijk een vegetarische variant van maken door de chorizo te vervangen door bijv. knoflook-croutons.

Chili sin carne met veel groente 

Deze chili sin carne met lekker veel groente is ook een topper die we regelmatig eten. De ene keer eten we het met wraps, de andere keer met zilvervliesrijst. Meestal maak ik een lekkere pan vol, kunnen we er na een drukke werk- en sportdag ook nog van eten...

Tiktok Pasta met cherrytomaten, Boursin en spinazie

Dit is een variant op de welbekende 'Tiktok-pasta'. Deze pasta met Boursin, cherrytomaten en spinazie is echt super makkelijk en heel snel klaar. En omdat het ook nog even in de oven moet, ruim ik in de oventijd meteen de keuken op, hoef je na het eten alleen nog maar de spullen in de vaatwasser zetten.... Ik hou er van!

Dat waren ze voor nu, ik heb nog veeeeeel meer toppers in m'n kookbestand, dus misschien deel ik er binnenkort nog wel een paar. Voor nu zeg ik, eet smakelijk!

Liefs,
Lin


Deel dit bericht← Ouder bericht


Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.